Presentació Robòtica 26 abril 2019

23/3/2019  |  Notícies

PRESENTACIÓ ROBÒTICA 

a la Jornada TIC del Bages, no t'ho perdis !

 

La seva escola encara no s'ha introduït en l'apassionant món de la robòtica? Si vol conèixer en què consisteix no dubti a assistir a la Jornada TIC del Bages 2019 a la nostra sala de demostracions, on també podrà conèixer altres novetats tecnològiques. 

 

 

On ens trobaràs?

Polígon Industrial Casanova.  C/ Montsant, (Nau 6),  08272 Sant Fruitós de Bages. (Just davant del Gros Mercat).

 

 

Podrà conèixer solucions en robòtica per impartir des del Cicle inicial fins a Batxillerat.

robotica per cercle inicial

 

 

Per què la robòtica és una disciplina multidisciplinar?

La robòtica és multidisciplinar. Quan el nen experimenta amb el coneixement, l'aprenentatge és molt més dinàmic i senzill. Quan s'experimenta amb robòtica, no només estem preparant a les noves generacions per un futur tecnològic, a més a més estem desenvolupant un coneixement amb metodologia STEAM i això exercita els seus caps, de la mateixa manera que ho fa la pràctica d'escacs.

 

robotica per cecle mitja i superior

 

 

Que és STEAM?

STEAM és l'acrònim de  Sciencie, Technology, Engineering, Art i Math, perquè quan es treballa amb robòtica el nen està creant, està sent ingeniós, està aprenent tecnologia, i necessita les matemàtiques. I l'anglès? L'anglès també és una disciplina que podrà treballar amb aplicacions específiques o simplement en la programació amb Scratch.

 

 

robotica cecle superior i eso amb programacio scratch

 

Que és Scratch?

Scratch és la millor manera d'introduir a un nen en el món de la programació des de 0, sense cap coneixement previ, i amb un entorn de programació molt visual que consisteix en la integració de mòduls de colors amb instruccions precises. Aquestes programacions, implementades a la robòtica, permeten una dinàmica "prova-error" immediata, que permet l'obtenció de resultats de la feina realitzada. 

Programar és una manera de resoldre situacions i problemes d'una manera lògica i estructurada. Si el nen aprèn a treballar amb Scratch, assolirà d'una manera estructurada la metodologia que li facilitarà en un futur l'aprenentatge de qualsevol llenguatge de programació.

 

robotica para eso i bat amb programacio scratch

 

Eina socialitzadora.

A diferència del que es pot pensar habitualment, la dinàmica de treball de la robòtica acostuma a ser en grup, tal cosa permet la col·laboració en un objectiu comú i una interacció de competències entre els components de l'equip. Cada cop la ciència és més angular, i les disciplines cada cop més nombroses, i per tant, la cultura de la col·laboració disciplinar és un fet en l'àmbit laboral, i per aquesta raó, els nens han d'anar familiaritzant-se amb aquesta dinàmica de treball, i la robòtica és una bona excusa. Hi haurà un nen més creatiu, un altre més tècnic, però la suma dels dos és sens dubte un projecte original.

 

 

 

 

 

 

 

 

« Enrere
© Developed by CommerceLab